Izaberite stranicu

SEO je skraćenica od „optimizacija za pretraživače“. Jednostavno rečeno, to znači proces poboljšanja vaše veb stranice kako bi se povećala njena vidljivost za relevantne pretrage. Što su vaše stranice bolje vidljive u rezultatima pretrage, veća je verovatnoća da ćete privući pažnju i privući potencijalne i postojeće kupce u svoje poslovanje.

Kako SEO funkcioniše?

Pretraživači poput Google-a koriste botove za indeksiranje stranica na mreži. Prelazak sa jedne stranice na drugu, prikupljanje informacija o tim stranicama i stavljanje u indeks. Dalje, algoritmi analiziraju stranice u indeksu. Uzimajući u obzir stotine faktora ili signala rangiranja, da bi utvrdili da bi se redosled stranica trebao pojaviti u rezultatima pretrage za dati upit. Faktori rangiranja u pretrazi mogu se smatrati posrednicima za aspekte korisničkog iskustva. Na primer, kvalitet sadržaja i istraživanje ključnih reči su ključni faktori optimizacije sadržaja, a mogućnost pretraživanja i prilagođavanja mobilnim uređajima važni su faktori arhitekture veb lokacija.

Algoritmi pretrage dizajnirani su da prikažu relevantne, autoritativne stranice. Pružaju korisnicima efikasno iskustvo pretraživanja. Optimizacija vaše veb lokacije i sadržaja s obzirom na ove faktore može vam pomoći da se vaše stranice rangiraju više u rezultatima pretrage. Za razliku od plaćenih oglasa na mreži za pretragu, ne možete da platite pretraživačima da biste postigli viši rang organske pretrage.

Nađite se baš Vi na prvoj starni Google pretraživača!
Nađite se baš Vi na prvoj strani Google – a!

Zašto je SEO važan za marketing?

SEO je osnovni deo digitalnog marketinga. Ljudi svake godine izvrše bilione pretraga. Često sa komercijalnom namerom da pronađu informacije o proizvodima i uslugama. Pretraga je često primarni izvor digitalnog prometa brendova. Dopunjuje i druge marketinške kanale. Veća vidljivost i rangiranje. Više u rezultatima pretraživanja od konkurencije može imati materijalni uticaj na vaš krajnji rezultat. Međutim, rezultati pretrage evoluirali su tokom poslednjih nekoliko godina. Kako bi korisnicima pružili direktnije odgovore i informacije koje će verovatnije zadržati korisnike na stranici rezultata, umesto da ih vode na druge veb lokacije. Takođe imajte na umu da funkcije poput bogatih rezultata i panela znanja u rezultatima pretrage mogu povećati vidljivost i pružiti korisnicima više informacija o vašoj kompaniji direktno u rezultatima.

Pored SEO optimizacije NERA DIGITAL MEDIA ponudu usluga možete pogledati OVDE.

Zakžite BESPLATNU KONSULTACIJU i uzdignimo Vaše poslovanje na viši nivo!

INSTAGRAM FACEBOOK TWITTER